Mourinho: Ja sam odgovoran za poraz

Portugalac razočaran nakon El Clasica

Mourinho: Ja sam odgovoran za poraz

Portugalski stručnjak na klupi madridskog Reala, Jose Mourinho, razočaran je nakon poraza njegovog tima u El Clasicu.

Iako je Cristiano Ronaldo doveo Kraljeve u vodstvo, Barca je do kraja susreta došla do preokreta, na krilima Carlesa Puyola i Erica Abidala.

"Vodili smo 1:0 i to bi bio odličan rezultat pred revanš susret, ali onda smo napravili pogrešku koja nas je koštala. Takve greške se ne smiju činiti protiv Barcelone. Nakon toga je normalno da su naši igrači malo posustali, a njihovi igrači su dobili veliki poticaj, što im je bio i ključ sinoćnjeg uspjeha", rekao je Mourinho, te dodao:

"Odgovornost je moja, jer sam ja zadužen za vođenje ovoga tima."


Također, Portugalac je istakao kako nije vidio nesportski potez Pepea kada je nagazio Messija koji je ležao na zemlji:

"Nisam vidio taj detalj, ali ako je bilo namjerno on će biti kažnjen. Ono što mogu reći je da je učinio veliki posao na terenu za momčad."

Revanš susret četvrtfinala Kupa kralja na rasporedu je za sedam dana, a ni popularni Mou nije optimističan.

"To će biti veoma teško, ali rezultat je još uvijek otvoren. Nama liga ostaje prioritet, a sada se moramo fokusirati na težak duel protiv Athletic Bilbaa", zaključio je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.