Mourinho: Moj najdraži igrač je Pazzini!

Ni Drogba, ni Terry, ni Milito...

Mourinho: Moj najdraži igrač je Pazzini!

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho iznenadio je javnost odgovorom na pitanje koji mu je igrač najdraži.

Radi se o Giampaolu Pazziniju, nappadaču kojeg Mourinho pamti po donošenju titule prvaka Serije A na Meazzu.

"On je moj omiljeni igrač, bio i ostao. Ta titula osvojena u Italiji mi je najdraža od svih osvojenih u nacionalnim prvenstvima i jedina koju sam osvojio posljednjeg dana sezone", rekao je Mourinho i dodao:

"Sjećam se, ostala su tri kola do kraja i nismo ovisili sami o sebi. Roma se pitala o šampionu Italije, imali su tri utakmice i sa tri pobjede postali bi prvaci. Ipak, tu priču je završio Giampaolo Pazzini koji je zablistao u finišu i tako donio Interu titulu. Roma je na poluvremenu vodila sa 1:0 protiv Sampdorije a onda je Pazzini sa dva gola preokrenuo rezultat. Inter je savladao Lazio u Rimu i tada smo se vratili na čelo tabele. Zahvaljujući pobjedama u posljednja dva kola, tu smo i ostali i podigli pehar".

Iako je Milito te sezone odlučio i posljednje kolo i finale Lige prvaka, Mourinho je svojom izjavom o svom najdražem fudbaleru pokazao kako ne pravi razlike među svojim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije