Mourinho napao navijača Uniteda
U centru skandala: Jose Mourinho

Nakon eliminacije od Manchestera

Mourinho napao navijača Uniteda

Kako prenose britanski mediji, Jose Mourinho, portugalski stručnjak, nalazi se pod istragom mančesterske policije radi navodnog napada na jednog navijača Manchester Uniteda nakon meča svog Intera (0:2).

Prema lokalnim medijima, Mourinho je šakom udario navijača Uniteda koji ga je provocirao prilikom izlaska sa stadiona, a u blizini autobusa.

Policija je zatražila video snimke sa kamera koji pokrivaju područje koje bi trebale otkriti što se zaista dogodilo.

U saopštenju policije stoji kako je «istraga u toku».
Podsjetimo, Manchester United je sa 2:0 nadigrao Inter u revanš meču osmine finala Lige prvaka što je rezultat koji ga je odveo u četvrtfinale.

Mourinho je priželjkivao da može ponoviti uspjeh sa Portom, kada je upravo u ovoj fazi takmičenja izbacio Fergusona i kasnije osvojio Ligu prvaka.

«Dopustili smo protivniku dva gola na samim počecima poluvremena, a sami smo promašili puno prilika. Imali smo dvije stative i još dvije velike šanse. Naravno da smo razočarani», istakao je Zlatan Ibrahimović, švedski napadač, koji u karijeri, u 16 utakmica nokaut-faze Lige prvaka, još nije postigao gol, a igrao je za Ajax, Juventus i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.