Mourinho: ne mogu obećati titulu

Portugalac za španjolske medije

Mourinho: ne mogu obećati titulu

Adnan Beganović

Karizmatični portugalski stručnjak Jose Mourinho dao je intervju za šapnjolski AS u kojem govori o planovima na klupi Reala.

"Želim imati uravnotežen tim i Real će to biti. Moramo biti svjesni svoje snage, ali i slabosti protivnika. Real će imati vlastiti indentitet i neće imitirati niti jednu drugu momčad", rekao je između ostalog Mourinho i dodao:

"Sviđa mi se igrati sa četiri odbrambena igrača, no možemo igrati i sa tri. U veznom redu također ćemo imati više solucija. Ako igramo u trouglu, onda možemo imati tri napadača. Sve zavisi i od protivnika. Vrlo je teško biti dominantan 90 minuta, tako da će uvijek biti trenutaka kada će igrači morati biti tim i kada će se morati žrtvovati."

Portugalski stručnjak rekao je i da je presretan što dolazi u Real, ali je naglasio da ne može obećati titulu.

"Presretan sam što dolazim u Real. Želim osvojiti titulu jer do sada niti jedan trener nije osvoji Premierhip, Seriju A i Primeru. Želim biti taj koji će prvi to uraditi i koji će prvi sa tri različita kluba osvojiti Ligu prvaka. Međutim, ne mogu i neću sada reći da ćemo sigurno osvojiti Primeru jer Barcelona ima sjajnu momčad i Katalonci će nam biti veliki suparnik".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti