Mourinho: Nisam Harry Potter

Portugalac u svom stilu za AS

Mourinho: Nisam Harry Potter

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak na klupi madridskog Rela, Jose Mourinho odgovorio je kritičarima nakon "mršavog" remija na gostovanju u Mallorci (0:0).

Real je u 1. kolu Primere odigrao tek 0:0 kod Mallorce, dok je Barcelona bez većih problema savladala Racing Santander (0:3). Španski mediji već su donijeli natpise: "Ni Mourinho ne može donijeti naslov na Bernabeu", ali bivši trener Chelseaja i Intera odgovara:

"Ja sam trener, a ne Harry Potter. On je čarobnja, a čarolija je fikcija. Ja živim za nogomet koji je stvaran. U Madridu sam svega dva mjeseca. Znate li koliko treninga sam imao sa svima zajedno, uključujući i nova pojačanja? Nije ih bilo ni deset...", kazao je Mourinho za španski dnevnik AS, dodavši:

"Ja sam idealna osoba za Reak Madrid, jer se nikoga i ničega ne bojim. Realu je potrebna stabilnost, a ja sam tu da bih je dao."

Podsjećamo, Mourinho je u maju potpisao četverogodišnji ugovor sa Realom, te je deseti trener Kraljeva od smjene Vicente del Bosquea iz 2003. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.