Mourinho odredio igrače za Superkup
Samuel Eto'a čeka prvi pravi izazov

Mourinho odredio igrače za Superkup

Edmir Škorić

Aktuelni prvak Italije Inter, te osvajač Kupa Lazio će 8. avgusta u Pekingu odigrati utakmicu Superkupa, a to će biti prilika za oba tima da već "ugrabe" jedan trofej, ali i za trenere da provjere svoje nove igrače.

Superkup ovaj put će se igrati izvan Italije, tačnije u Pekingu. Tako će Lazio kao aktuelni osvajač Kupa na noge aktuelnom prvaku Interu, a to će biti uvertira za početak Serije A. To je, dakako, da jedan od timova dođe do novog trofeja, ali će biti itekkao zanimljivo gledati nove igrače.

Prije svega se to odnosi na Samuel Eto'a, Kamerunca koji je nedavno stigao iz Barcelone. Sa druge strane, "nebesko-plave" će u napadu predvoditi iskusni Julio Cruz koji je stigao upravo iz Intera.

Portugalac Jose Mourinho objavio je spisak igrača na koje će računati 8. augusta, a spisku nedostaju Nelson Rivas i mladi Victor Obinna, koji su, navodno, predodređeni za odlazak iz kluba. Mladi vezista Rene Khrin nagrađen je pozivom Mourinha, obzirom da je mladić dosta pokazao u prijateljskim utakmicama. Na listi se našao i Patrick Viera, iako je defanzivac blisko povezan sa bivšim klubom Arsenalom.

Mourinho će računati na sljedeće igrače:

Golmani: Julio Cesar, Orlandoni Paolo, Toldo Francesco.
Odbrana: Nicolas Burdisso, Ivan Ramiro Cordoba, Cristian Chivu, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Davide Santon, Javier Zanetti.
Sredina: Esteban Cambiasso, Rene Krhin, Amantino Mancini, Thiago Motta, Sulley Muntari, Ricardo Quaresma, Dejan Stanković, Patrick Vieira.
Napad: Mario Balotelli, Samuel Eto'o, Diego Milito, David Suazo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.