Mourinho oduševljen učinkom Albiola i Granera

Visoka pobjeda nad Osasunom

Mourinho oduševljen učinkom Albiola i Granera

M. Skaka

U Pamploni, Real Madrid bio je nezaustavljiv i uz po dva gola Ronalda i Higuaina, te jedan Benzeme, savladali su domaću Osasunu sa visokih 5:1.

Mourinho je počeo susret sa Albiolom i Granerom u ekipi, ali nestandardni dvojac mu se za ukazanu priliku zahvalio na najbolji mogući način. Albiol je nastupio umjesto suspendovanog Pepea i odlično zatvorio prilaz Casillasovom golu, dok je Granero asistirao kog Higuainovog prvog gola.
 
"Ono što mi se zaista sviđa je da svaki igrač kojeg pozove odgovori zadatku.", rekao je Mourinho nakon susreta. "Današnja utakmica nije bila jedna od najlakših, ali Granero i Albiol, pogotovo Albiol koji dugo nije igrao, pokazali su da se na njih može računati. To je snaga ekipe."

 

"Svi smo veoma zadovoljni ishodom utakmice, ali još smo zadovoljniji učinkom Albiola i Granera.", dodao je Mourniho.

"Mislim da smo dobro uradili dvije stvari. Prvo je da smo se odlično prilagodili stilu igre Osasune, a to je ekipa koju je jako teško zaustaviti. A nakon toga, nismo izgubili svoj identitet. U napadu smo imali dobar protok lopte i svi igrači su učestvovali u postizanju golova. Danas nam je sve išlo od ruke.", zadovoljno je govorio trener Reala.

"Protivnik je uspio odgovoriti i zabiti za 3:1. Ali, mi smo regaovali na pravi način, preuzeli kontrolu nad igrom i sve se odlično završilo."

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.