Mourinho: Oezil i Canales nam mogu puno dati

Portugalac hvali pojačanja

Mourinho: Oezil i Canales nam mogu puno dati

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Mesut Oezil (21) jučer je potpisao ugovor sa madridskim Realom, a trener Kraljeva Jose Mourinho ističe zadovoljstvo dolaskom ovog talentiranog igrača veznog reda.

Oezil je pravo pojačanje za Real, nakon što su klub ovog ljeta napustili Raul i Guti, a Brazilac Kaka je povrijeđen i odsustovat će veći dio sezone.

"On je igrač koji u Realu može igrati deset godina. Njegov ugovor je bio blizu isteka, pa smo ga tako uspjeli dovesti za puno manju od njegove tržišne vrijednosti. S povredom Kake, Mesut Oezil i Sergio Canales su igrači koji nam puno mogu dati", kazao je Mourinho za Marcu.

Holanđanin Rafael van der Vaart nije slavio gol u prijateljskom susretu sa belgijskim Standardom (1:1), pa se njegovo ponašanje protumačilo kao želja da napusti Santiago Bernabeu. Međutim, portugalski stručnjak ne misli tako.

"Za nas je to bila samo trening-utakmica. Rezultat nije bio važan, pa stoga Vaart nije niti slavio svoj pogodak. Nisam ga ni ja slavio. Bio je prijateljski susret. Za mene je Vaart jednako važan kao i prije dolaska Oezila."

Spominjao se i dolazak belgijskog wonderkid, 17-godišnjeg napadača Anderlechta Romelu Lukakua.

"Njegov otac je vrlo inteligentan i neće pustiti svog sina sada da ode. Vidjet ćemo sljedeće sezone", završio je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.