Mourinho optimista pred Bari

Mourinho optimista pred Bari

Edmir Škorić

Karizmatični portugalski trener Intera Jose Mourinho ističe da je očekivao ovakvo stanje na tabeli, pa je uvjeren da će do kraja prvenstva njegova momčad ostati na vrhu i osvojiti Scudetto.

"Imamo 45 bodova i to sam i očekivao. Iščekivao sam da budemo prvi u ovoj fazi između 40 i 47 bodova", kazao je Mourinho novinarima, te istakao da još uvijek u klubu ima 'problema'.

"Još uvijek imamo nekih problema u smislu povreda i odsutnih igrača, ali i dalje krećemo naprijed, jer imam poseban mentalitet. Milan, Roma i Juventus su u utrci, ali dovoljno smo jaki da bismo završili prvi do maja."

Sada Inter gostuje kod Barija, koji se pokazao kao pravo osvježenje lige, no Portugalac vjeruje da će Inter nastaviti s pobjedama.

"Optimisti smo, iako igramo sa veoma dobrom momčadi kao što je Barci, oni su na početku pokazali svoje kvalitete. Bari nastavlja igrati na visokoj razini i zaslužuju da budu tu gdje jesu."

Ovih dana pričalo se o prelasku Julio Baptiste iz Rome u redove Intera.

"Ukoliko igrač stigne bit će odlično, ali ako ne, onda ćemo ostati onakvi kakvi i jesmo", zaključio je bivši trener londonskog Chelsea.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije