Mourinho podržao Quaresmu

Portugalac Portugalcu...

Mourinho podržao Quaresmu

Edmir Škorić

Trener Intera Jose Mourinho stao je na stranu svog sunarodnjaka Ricardo Quaresme, koji je na udaru kritičara zbog ne baš slavnih igara u dresu italijanskog kluba.

Krilni igrač Portugala i Intera nije napravio dobar dojam na Giuseppe Meazzi od dolaska iz Porta 2008. godine, kada je Massimo Moratti za njega platio 25 miliona eura. 26-godišnjak je prošlog januara posuđen Chelseau, pa je na Stamford Brdigeu proveo šest mjeseci.

U ljeto se Portugalac vratio u Italiju, te je još uvijek u Interu, iako ga je nekoliko puta željela kupiti Genoa. Navodno, Quaresma se htio dokazati navijačima Nerazzura, odbijavši napustiti klub. Podržao ga je i njegov sunarodnjak Ricardo Quaresma.

"Quaresma se nije uspio proslaviti, baš kao i Diego, Felipe Melo, Klaas-Jan Huntelaar, Julio Baptista i mnogi drugi", objasnio je karizmatično Mourinho.

"Talijanski nogomet nije lagan, osobito za ofanzivne igrače. Potrebno je vremena i snažan karakter. Ali, ja sam siguran u jednu stvari, on će uspjeti ostaviti svoj trag".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.