Mourinho računa na Ibru u mečevima Lige prvaka

Šveđanin na spisku

Mourinho računa na Ibru u mečevima Lige prvaka

Endin Čaušević

Manchester United se nakon kratke pauze ponovo vraća u Ligu prvaka, a engleski klub ima velike ambicije u novoj sezoni.

Crveni đavoli su na čelu sa Joseom Mourinhom osvojili Evropsku ligu prošle sezone, no ovaj put žele pokušati doći i na krov Evrope. United se nakon male pauze vratio u Ligu prvaka, a prije nekoliko dana engleski klub je saznao svoje protivnike u grupnoj fazi.

Klub sa Old Trafforda je poprilično dobro prošao jer će u grupnoj fazi igrati protiv Benfice, Basela i CSKA. Odmah nakon žrijeba klub je potvrdio i da je Zlatan Ibrahimović potpisao novi ugovor sa Crvenim đavolima što je dodatno obradovalo navijače ovog kluba.

Iako se Ibrahimović još uvijek oporavlja od teške povrede koljena jasno je da Mourinho ozbiljno računa na njega u ovoj sezoni. Naime, portugalski stručnjak je odlučio uvrstiti Ibrahimovića na spisak igrača koji će konkurisati za mečeve Lige prvaka što dovoljno govori da će Ibra ponovo imati veoma važnu ulogu na Old Traffordu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti