Mourinho sarkastičan ili iskren?

Mourinho sarkastičan ili iskren?

Smjena trenera Ćira Ferrare sa kormila Juventusa je očekivan slijed događaja za sve one koji prate dešavanja u i oko Stare dame. Međutim, u Italiji, izgleda, vijest nije vijest ako se na neki način ne uplete i kontraverzni portugalac Jose Mourinho.

Tako je Interov šef struke izjavio:

''Uvijek mi je žao kada neko od mojih kolega dobije otkaz ali sam sretan kada ubrzo nađu novi klub u kome će raditi. Naprimjer, bio sam tužan kada je Luciano Spelletti napustio Romu prije par mjeseci ali mi je bilo drago vidjeti da je Claudio Ranieri dobio posao. Sada sam tužan jer su zvaničnici Juventusa otpustili mladog trenera Ćira Ferraru ali mi je drago da je Alberto Zaccheroni, nakon duže pauze, ponovo angažovan''.

Teško je prosuditi da li je ovom izjavom na sunce isplivao uobičajeni sarkazam Mourinha ili je, za promjenu, napokon bio iskren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.