Mourinho slavio, Ancelotti čestitao Interu

Mourinho slavio, Ancelotti čestitao Interu

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak napravio je "potez života" i sinoć je na "svom" Stamford Bridgeu nadigrao bivši Chelsea te se s Interom plasirao u četvrtfinale Lige prvaka.

"Slavio sam i na terenu, ali kada sam ušao u svlačionicu počeo sam da slavim kao što nikad nisam u životu", oduševljeno će Mourinho, koji dodaje.

"Ovo je sjajan dan za Inter, za igrače koji godinama pokušavaju doći do četvrtfinala. Zaradili smo četvrtfinale bez pomoći sreće i bez defenzivnog nogometa. Također, nismo prošli jer suparnik nije bio dobar. Prošli smo zbog toga što smo kao momčad i kao individualci odigrali savršenu utakmicu. Svi igrači su na najbolji način odradili zadatak".
Nasuprot Mourinha sinoć je sjedio Carlo Ancelotti, tri godine iskusniji bivši trener Milana, koji je ranije imao dosta uspjeha protiv Nerazzura.

"Nismo igrali kako smo htjeli. Nogometaši Intera pritiskali su naše veznajke i susretali smo se s poteškoćama u organizaciji napada. Inter je odigrao vrlo dobru utakmicu. Jako su se dobro branili i vrlo dobro igrali na kontranapade. Mi nismo uspjeli nametnuti naš ritam igre. Igrali smo, zapravo, daleko bolje u prvoj utakmici. Inter je zasluženo pobijedio. Čestitke Milanezima", kazao je Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.