Mourinho traži zabranu za Vidića
Vidić dobio crveni karton u finali klubskog SP-a

Liga prvaka

Mourinho traži zabranu za Vidića

Trener Intera, Jose Mourinho, uvjeren je da bi branič Mancheter Uniteda, Nemanja Vidić, trebao presjediti obje utakmice osmine finala Lige prvaka nakon što je dobio crveni karton u decembarskom finalu klubskog svjetskog prvenstva.

Vidić je dobio crveni karton u susretu protiv LDU kada je laktom udario protivničkog napadača Claudia Bielera.

UEFA još uvijek nije odredila dužinu kazne za srbijanskog napadača, a gotovo je sigurno da će on propustiti prvu utakmicu između Intera i Manchester Uniteda koja se igra 24. februara na San Siru.  

Za Gazetta dello Sport Mourinho je rekao: “Biću vrlo iznenađen ukoliko Vidić ne dobije bar dvije utakmice pauze. Mislim da to i ne bi bilo mnogo za onakav potez na susretu koji je gledao čitav svijet.

Mourinho je dodao još i to da je Rooney vrlo sretan što nije dobio zabranu nastupa nakon incidenta u grupnoj fazi kada je stao na grudi Aalborgovog Kaspera Risgarda.

Ne sviđa mi se da politika dvostrukih aršina.”, rekao je Mourinho. “Iznenađen sam da Rooney nije suspendovan”.

Podsjetite se na Vidićev nesportski potez:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.