Mourinho uzeo Karanku za pomoćnika

Primera Division

Mourinho uzeo Karanku za pomoćnika

Član šampionske generacije Real Madrida iz 2002. godine Aitor Karanka biće pomoćnik Josea Mourinha u nvom stručnom štabu madridskog kluba, objavio je Jose Mourinho.

Mourinho ima svoj tim stručnjaka koji radi s njim u svakom klubu, to su Rui Faria, Silvino Louro i Jose Morais, a želio je odati jednog trenera koji je dugo u klubu i poznaje situaciju u mladom kadru Reala. Izbor je pao na dugogodišnjeg igrača „kraljevskog kluba“, Aitora Karanku.

Karanka je u Realu igrao pet sezona, bio je standardni član zadnje linije sa Fernandom Hierrom, osvojio je sedam titula, uključujući tri Lige prvaka, a trenersku karijeru je počeo prije dvije godine trenirajući španske reprezentacije do 15 i 16 godina. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti