Mourinho zadovoljan igrom i rezultatom

Liga prvaka, 1. kolo

Mourinho zadovoljan igrom i rezultatom

Adnan Beganović

Nakon sinoćnjeg remija njegove momčadi sa aktuelnim evropskim prvakom, karizmatični trener Intera Jose Mourinho bio je prezadovoljan prikazanom igrom Intera.

„Mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu i reagirali jako pozitivno protiv aktuelnih evropskih prvaka i najbolje svjetske momčadi. Bila je to prava taktička bitka i mentalno i fizički, koja je doduše završila bez golova, ali je svejedno utakmica bila sjajna. Barcelona je tim protiv kojeg se teško braniti, pa je činjenica da smo mrežu uspjeli sačuvati netaknutom pozitivna za nas. Istina je da je Barcelona imala više prilika od nas, ali oni mogu igrati žmireći, dok mi imamo dosta novih igrača u timu koji se tek uigravaju“, rekao je Mourinho, dok je s druge strane Guardiola bio nezadovoljan konačnim rezultatom.

„Uvijek je teško igrati protiv ekipe kojoj se devet igrača zbije u vlastiti šesnaesterac. Mislim da su svi vidjeli da smo pokušali pobijediti. To je nešto što nam niko ne može osporiti i ponosni smo na tu činjenicu. Rezultat nije niti dobar, a niti loš“, rekao je Guardiola nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije