Mourinho zadovoljan Ramosom

Real sve dalje od Maicona

Mourinho zadovoljan Ramosom

Dolaskom u Madrid Jose Mourinho je izjavio kako želi dovesti Maicona, koji bi igrao desnog beka, dok bi Sergija Ramosa prebacio na poziciju štopera zajedno s Pepeom.

Ipak, kako sada stvari stoje Ramos će ostati na poziciji desnog bočnog. Naime, Massimo Moratti za Maicona traži 35 miliona eura, dok je Real spreman platiti 25 miliona. Jose Mourinho je, navodno, rekao direktoru Jorgeu Valdanu da se okrene dovođenju pojačanja na drugim pozicijama, jer ga je Sergio Ramos sjajnim igrama na SP-u uvjerio kako je igrač za desni bok.

Međutim, prema pisanju španskih medija to nikako ne znači da je Real odustao od Maicona. Uprava Reala se nada kako će Moratti do kraja prelaznog roka, ipak, spustiti cijenu na razumnih 25 miliona eura, ali, ukoliko predsjednik Intera ostane pri svome, onda se Real okreće planu B.

Plan B znači da Ramos, koji je od dolaska iz Seville odigrao 110 utakmica za Real,  ostaje na poziciji desnog bočnog, a da će Real pokušati dovesti Davida Luiza, štopera Benfice. Luiz bi bio partner Pepeu ili Raulu Albiolu u sredini odbrane, dok bi od štopera još bio Ezequiel Garray, vrlo dobri Argentinac, kojeg u Madridu smatraju igračem budućnosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije