Mourinho želi preći u Liverpool

Prema tvrdnjama ostrvskih medija

Mourinho želi preći u Liverpool

Kako danas piše tabloid News of the Worldu, portugalski trener Jose Mourinho lako bi mogao preuzeti klupu Liverpoola od sljedeće sezone.

Portugalski se trener želi vratiti u Englesku i to ne krije, ali prije nego što bi potpisao ugovor sa Redsima, Mourinho bi morao dobiti garancije od vlasnika kluba.

Naime, Mourinho želi garancije klupskih suvlasnika Toma Hicksa i Georgea Gillettea u financijsku stabilnost kluba i podršku u kupovini pojačanja, nešto slično što je zatražio i sadašnji trener Rafa Benitez po svom dolasku 2004. godine.

Mourinho je i sam nedavno priznao da ima pravo napustiti Inter u bilo kojem trenutku budući mu klauzula u ugovoru sa Nerazzurrima to dopušta, a klupa kluba s Anfielda svakako bi mu bila veliki izazov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.