Mourinhu jedna utakmica zabrane

Zbog vrijeđanja glavnog sudije

Mourinhu jedna utakmica zabrane

Edmir Škorić

U ponedjeljak je vodstvo Serije A odlučilo kazniti Interovog trenera Jose Mourinha sa jednom utakmicom zabrane i 15 hiljada eura zbog vrijeđanja glavnog sudca utakmice.

Inter je ovaj vikend kao gost slavio protiv Cagliarija sa 2:1 a oba gola postigao je Diego Milito. Danas su čelni ljudi Serije A odlučili kazniti portugalskog stručnjaka s Interove klupe zbog vrijeđanja glavnog sudije utakmice.

Naime, Jose Mourinho bio je strašno nezadovoljan zbog jedne sudijske odluke i uputio je nekoliko uvrjedljivih komentara glavnom arbitru, a njegov prosvjed olakšao ga je za 15 hiljada eura, te će biti suspendovan na jednu utakmicu. Predsjednik Nerazzura Massimo Moratti podržao je Portugalca, vjerujući kako bivši trener Chelsea nije nikoga vrijeđao.

"Nisam bio u Cagliariju, tako da ne mogu da sudim o utakmici. Ali, na osnovu onoga što mi je rečeno, Mourinho sigurno nije vrijeđao suca i zaista nisam očekivao ovakvu kaznu", izjavio je glavni čovjek Intera za službenu stranica kluba.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.