Moutinho: Češka je samo na papiru lagan protivnik

"Sreća da imamo Ronalda"

Moutinho: Češka je samo na papiru lagan protivnik

Edmir Škorić

Prvu četvrtfinalnu utakmicu Evropskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini odigrat će Češka Republika i Portugal.

Bit će to susret pobjednika grupe A (Češka) i doprvaka grupe B (Portugal). Favorit, barem prema kladionicama, je Portugal, koji u svojim redovima, prije svih, ima zvijezdu Real Madrida, Cristiana Ronalda.

 

Osim toga, izabranici Paula Benta su u grupi savladali Dansku i Holandiju, a Njemačka ih je jedva porazila s 1:0. Naravno, najviše se očekuje upravo od Ronalda, koji je u prva dva kola Eura mirovao, a onda Oranjama zabio dva pogotka.

 

"Sva sreća da u ekipi imamo Ronalda. On je kompletan igrač, posjeduje sve: znanje, brzinu, tehniku, razmišljanje... S njim u momadi spremni smo na najveće stvari", izjavio je veznjak Portugala Joao Moutinho, dodavši.

 

"Razmišljamo i pričamo samo o Češkoj. Češka možda na papiru i ne izgleda strašno, ali mislim da će nam biti jako teško. Ovo je četvrtfinale Eura i ovdje nema lakih protivnika".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.