Može li Arles do prve pobjede?

Francuska La Ligue 1

Može li Arles do prve pobjede?

Teme:

Nakon osam odigranih kola fudbalskog prvenstva Francuske, pomalo iznenađujuće, jedine dvije još uvijek neporažene ekipe su Rennes i Lille.

S druge strane, ekipa Arlesa, koju je od prošlog kola preuzeo Faruk Hadžibegić, još uvijek ne zna za pobjedu. Avignonska ekipa u ovom kolu gostuje kod jednog od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Francuskoj, Brestu.

Brest se uoči devetog kola Ligue 1 nalazi na za njih fantastičnom petom mjestu i u današnjem dvoboju sa Arlesom važi za apsolutnog favorita. Domaći imaju omjer od četiri pobjede, te po dva poraza i remija, dok Arles u osam kola ima isto toliko poraza.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić sa svojim će Montpellierom dočekati Sochaux. Spaha sa svojom ekipom u novoj sezopni igra za nijansu slabije nego prošle, kada su bili hit prvenstva. Ipak, 11. mjesto na tabeli, sa 11 osvojenih bodova daleko je od lošeg. U goste im u ovom kolu dolazi šestoplasirani Sochaux, koji također igra veoma dobro, pa je "x" najbliži realnom ishodu u ovom susretu.

Lyon se nakon osam odigranih kola nalazi na katastrofalnom 17. mjestu, tok iznad zone ispadanja. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić sve manje dobiva priliku za igru, a na Gerlandu izgleda da više vjeruju iskusnijem Yoannu Gourcuffu.

Lavovi će u devetom kolu na svom Gerlandu dočekati do sada neporaženu ekipu Lillea, te je sasvim sigurno kako je pred Lavovima težak ispit. Lille je u ovoj sezoni do sada gostovao četiri puta. Ostvarili su jednu pobjedu i tri remija, dakle bez poraza, i sigurno će predstavljati tvrd orah Lyonu.

Trenutno prvoplasirana ekipa i hit dosadašnjeg dijela sezone je Rennes, koji zauzima čelo tabele sa pet pobjeda i tri remija. Priliku da nastave sjajan niz imaju i u ovom kolu, kada gostuju kod pretposljednje ekipe prvenstva, Lensa. Rennes ove sezone ima sjajan omjer u gostima, gdje su u četiri utakmici u čak tri slavili, dok su samo remizirali na Parku Prinčeva, kod PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.