Može li Kup razbuditi Rođene?
Dva lica ekipa u četiri dana

Varešanović očekuje polufinale, ali....

Može li Kup razbuditi Rođene?

M. Maksimović

Sve karte na prvenstvo, Kup je bio podređenom položaju. Takva je situacija bila u Veležu posljednjih sezona. Međutim, ove sezone, barem do sada je situacija drugačija.

U prvenstvu je ekipa upala u krizu, ali je u Kupu stigla do četvrtfinala. I ima veliku priliku doći među četiri najbolje. Optimizma ne nedostaje, Branitelj je protivnik za respekt, ali to treba dokazati na terenu, baš kao što se ekipa jednostavno mora podići u prvenstvu.

''Nakon svega što smo prošli valjda smo imali i malo te sreće u ždrijebu, ali to ništa ne znači. Na terenu moraš dokaziti da si bolji. Imamo priliku otvara se put prema polufinalu, ko zna, u Kupu igramo, za razliku od prvenstva, tamo kao da je neka druga ekipa''

Kako se izvući iz ''prvenstvene'' krize?

''Neki se rezovi moraju povući, jer ovo nema smisla. Nije ovo bio niti moj, niti cilj ove ekipe. Imamo puno povrijeđenih igrača, ali i ovi koji igraju i oni su igrači, imaju ugovore. Ista ekipa igra protiv Zrinjskog u Kupu i protiv Željezničara u prvenstvu. Jednu utakmicu dobijemo 2:0, drugu izgubimo 4:1, u četiri dana. Treba biti realan pa reći koliko koji igrač može, je li to ta kvaliteta za vrh. Nadam se da utakmicu protiv Zvijezde može biti neka vrsta prekretnice.'' kaže Varešanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.