Može li Stamford postati crven?

Liga prvaka, četvrtfinale

Može li Stamford postati crven?

Fudbaleri Liverpoola nemaju šta čekati u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka. Na Stamfordu će krenuti ofanzivno od prve minute s obzirom da ima dva gola zaostatka iz prvog meča sa Anfielda (1:3).
Domaćin će biti hendikepiran neigranjem kapitena Terryja, ali bi prednost iz prve utakmice trebala biti dovoljna.
«Znamo kako je teško igrati protiv Liverpoola, ali je činjenica da smo u dobroj formi i imamo zalihu koju ne smijemo ispustiti», istakao je Branislav Ivanović, heroj prvog meča u kojem je dva puta pogodio mrežu domaćina.

No, igrači trenera Rafaela Beniteza vjeruju da mogu proći dalje.
»Nedavno smo srušili Manchester United u gostima pa ne znam zbog čega ne bi bilo slično i protiv Chelsea. Naravno da to neće biti nimalo lako, ali ako smo mogli slaviti na Old Traffordu sa čak četiri gola, onda možemo i na Stamford Bridgeu», optimističan je Fernando Torres, najbolji napadač gostiju.

U drugom duelu Barcelona mirno putuje u Minhen. Prednost od 4:0 iz prvog duela umirila je i Bavarce pa se očekuje više revijalna utakmica.
Niti jedan tim u istoriji Lige šampiona nije uspio da nadoknadi minus od četiri gola iz prvog susreta i ta tradicija će gotovo sigurno biti nastavljena, posebno kada je brani Barca.

Parovi
Bayern - Barcelona (20.45 sati, prvi meč 0:4), Chelsea - Liverpool (20.45, 3:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.