Može li Velež nastaviti niz neporaženosti?

Široki - Velež četvrti put ove sezone

Može li Velež nastaviti niz neporaženosti?

M. Maksimović

Fudbaleri Veleža već sedam utakmica u prvenstvu neznaju za poraz. Niz je počeo još u 14. kolu protiv Slobode, a onda se nastavio preko Goška, Čelika, Slavije, Sarajeva, Kozare, Leotara. 

Većina ekipa bi na ovakom pozitvnom nizu gradila poamak na tabeli, ali sa Veležom nije slučaj. Razlog leži u činjenici da je od sedam utakmica, Velež remizirao čak pet puta.

Da je kojim slučajem sastav Mirze Varešanovića osvojio tri boda protiv Sarajeva i Leotara danas bi Velež prijetio klubovima koji se bore za Evropu. To se nije dogodilo, pa Rođenima ostaje da se potrude da taj niz neporaženosti potraje što duže. 

 

''Pristup samoj utakmici pojedini igrači moraju promijeniti, jer ono što smo vidjeli protiv Kozare i Leotara nije dovoljno. I danas ćemo napraviti određene promjene u sastavu, a vidjet ćemo da li će to uroditi plodom. Na Pecari se može igrati, mi smo to pokazali u prvoj utakmici Kupa. Tri puta smo poraženi ove sezone, nadam se da ćemo napokon nešto napraviti u četvrtoj utakmici večeras,'' riječi su Mirze Varešanovića. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.