Može li Velež uzvratiti Olimpicu za domaći poraz ?

Rođeni danas ponovo na TV-u

Može li Velež uzvratiti Olimpicu za domaći poraz ?

M. Maksimović

Pod vodstvom novog šefa stručnog štaba Asmira Džafića, Velež je u prošlom kolu ostvario prvu domaću pobjedu ovog proljeća.

Kako Džafić nije imao previše vremena u pripremi utakmice protiv Zrinjskog, tako nije imao ni za današnji susret protiv Olimpica.

Asmir je sedam dana na klupi Veleža, a nova utakmica je već tu. Rođeni gostuju na Otoci, protivnik je Olimpic, sastav koji je sve pobjede ovog proljeća upisao kao domaćin. Jednu na Čitluku protiv Rudara, četiri na Otoci.

''Ekipa se podigla nakon pobjede, ali sada treba zadržati isti ritam. Ovo je tek početak. Do kraja je ostalo nekoliko utakmica i „prva misija“ nam je da mirno osiguramo mjesto u sredini tabele. Nakon toga ćemo pripremati ekipu za dalje. Neozbiljno bi bilo sada davati neke postotke gdje smo i šta želimo, ali budite sigurni da smo tek na jednom veoma malom dijelu onoga kakvi ćemo izgledati u narednom periodu. I ekipi Olimpica je ova utakmica važna baš kao što je to bila Zrinjskom, jer se bore za Evropu i u prošlom kolu su poraženi. Mladi momci su dobrim dijelom odgovorili na ono što smo postavili pred njih prije tri dana, vidjet ćemo kako to izgledati danas'', kaže u najavi današnjeg susreta Asmir Džafić trener Veleža. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.