Mphela: Jabulani bi nam mogla pomoći

Mphela: Jabulani bi nam mogla pomoći

Edmir Škorić

Reprezentativni napadač Južnoafričke Republike, Katlego Mphela, smatra da bi službena lopta Mundijala, nazvana Jabulani, mogla puno pomoći domaćoj selekciji.

Loptu nazvanu Jabulani već su oštro kritikovali golmani Julio Cesar (Inter/ Brazil) i Iker Casillas (Real Madrid/ Španjolska), ali i ofanzivci Brazila, Julio Baptista i Luis Fabiano.

Mnogo je nezadovoljstva zbog novog Adidasovog modela lopte koja će biti korištena za Mundijal, ali tako ne misli i Katlego Mphela, napadač Južnoafričke Republike.

"Lopta je dosta laka. Ova lopta mogla bi ići u našu korist, jer smo je već jednom koristili. Za mene kao napadača ova lopta je idealna, ali znam da je dosta teško vratarima zbog njene brzine", kazao je Mphela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti