Mravac golom najavio preokret

Matersburg i Rid otvorili „proljeće“ u Max Bundes ligi

Mravac golom najavio preokret

Reperezentativac naše zemlje, Adnan Mravac, bio je strijelac gola za svoj Matersburg u domaćem remiju protiv Rida ( 2: 2 ).

„Zeleno – bijeli“ su, za samo dva minuta poraz pretvorili u jedan bod jer su gosti, do 82. minute, golovima Mača u 12. i Drešela u 78. minuti, imali vodstvo od 2:0. Onda je Mravac, u 82. minuti smanjio na 1:2, a samo minut kasnije bod domaćinima donio je makedonski reprezentativac Ilčo Naumovski.



U timu domaćih nije bilo našeg mladog reprezentativca Nedeljka Malića a kod gostiju, zbog povrede, nije igrao Anel Hadžić, Bosanac koji je član austrijiske U – 20 selekcije.

Ovom utakmicom počeo je proljetni dio sezone u austrijeskoj Max Bundes ligi. Ostali parovi 23. kola, koje je na programu u subotu, su: Altah – LASK, Austrije Beč – Šturm, Kapfenberg – Austrija Karnten dok u nedjelju igraju Salzburg i Rapid iz Beča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.