Mravac: Od kvalifikacija očekujem mnogo

Reprezentativac BiH se oporavio od povrede

Mravac: Od kvalifikacija očekujem mnogo

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Mravac po opštem je mišljenju bio jedan od najboljih Zmajeva na terenu u prijateljskom susretu koji je BiH izgubila od Švedske (2:4).

Međutim, teška i neugodno povreda u narednom kontrolnom susretu sa Njemačkom udaljila je sa terena ovog korpulentnog igrača zadnje linije, a njegovim izlaskom nastala je prilična rupa u odbrani reprezentacije Bosne i Hercegovine. Selektor A nacionalnog fudbalskog tima BiH Safet Sušić imao je samo riječi hvale za stopera belgijskog Westerloa, a Mravac se, na svu sreću, oporavio i odigrao svih 90 minuta u prvom susretu belgijskog provenstva ove sezone.

"Bio sam dugo povrijeđen i dosta sam se kasno priključio pripremama ekipe. Ipak, odigrao sam svih 90 minuta u porazu od Genta (0:1), a s obzirom na to da sam prije ove utakmice odradio 15 do 20 treninga i da sam u nogama imao jednu i pol utakmicu, izuzetno sam zadovoljan time kako sam odigrao", kaže Mravac za SportSport.ba.

Mravac se, očekivano, našao na spisku selektora Sušića i za predstojeću provjeru protiv odgovarajuće selekcije Katara.

"Nema sumnje da je Katar slabija reprezentacije od recimo Švedske ili Njemačke. Međutim, nama je svaka provjera jako dobrodošla i za razliku od susreta sa Švedskom i Njemačkom sada su svi igrači uveliko u trenažnom procesu, a očekujem i nadam se dobrom rezultatu kako bi kvalifikacije počeli sa dobrom atmosferom".

Šta misliš, koliko su realna očekivanja da se BiH može plasirati na Evropsko prvenstvo?

"Objektivno, mislim da možemo izboriti plasman na smotru najboljih evropskih selekcija. Tu smo negdje u rangu sa Rumunijom, dok su Francuzi najkvalitetniji. Ipak, ako budemo vjerovali u sebe možemo mnogo. Na kraju krajeva, došli smo nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo, pa mislim da možemo napraviti mnogo i u ovim kvalifikacijama i tako ispuniti očekivanja nacije", dodao je u razgovoru za SportSport.ba Adnan Mravac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.