Mravcu i Maliću bod kod Austrije
Mravac je bio odličan u zadnjoj liniji

Austrija, 32. kolo

Mravcu i Maliću bod kod Austrije

Adnan Mravac i Nedeljko Malić, bh. internacionalci koji nose dres austrijskog prvoligaša Mattersburga imali su radni 1. maj. U 32. kolu austrijske Bundeslige gostovali su kod bečke Austrije i ostali su neporaženi, a da njihov tim nije primio gol (0:0).

Austrija je bila veliki favorit, ali domaći fudbaleri to nisu uspjeli potvrditi i na terenu, a „glavni krivac“ za to je zadnja linija Mattesburga sa našom dvojicom igrača koja je djelovala besprijekorno.Obojica naših internacionalaca odigrali su po 90 minuta.

Mattersburg nakon 32. kola zauzima deveto, pretposljednje mjesto sa bodom više (imaju i utakmicu više) od posljednjeplasiranog Altacha, pa će posljednja četiri gola austrijske elite donijeti zanimljivu borbu ove dvije ekipe koje traže opstanak u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.