Mreže mirovale u Banjoj Luci i Gabeli

1. kolo Lige za opstanak

Mreže mirovale u Banjoj Luci i Gabeli

Fudbaleri Borca i Čelika, odnosno GOŠK-a i Slobode podijelili su bodove u okviru 1. kola Lige za opstanak odigravši svoje utakmice identičnim rezultatima (0:0). 

Današnja utakmica bila je veoma važna za fudbalere Čelika koji su pokušali napraviti iznenađenje u Banjoj Luci i eventualnom pobjedom se primaći timovima koji su u sigurnoj zoni, ali na kraju su ipak osvojili samo jedan bod.

Uzbuđenja u Banja Luci su počela u 13. minuti kada je Borac zaprijetio preko Kunića, a sa druge strane je veoma brzo uzvratio Okoli, ali promjene rezultata nije bilo. Kasnije je Čelik još jednom zaprijetio, ali odbrana Borca je otklonila opasnost. Borac je uzvratio preko Žeravice, ali njegov udarac odlazi preko gola. Sa rezultatom 0:0 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu nije viđeno mnogo prilika. Čelik je zaprijetio sredinom nastavka preko Okolija, ali lopta odlazi pored gola. Kasnije je pokušao i Nikolić, ali Savatović brani njegov šut. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 0:0.

U drugom susretu Lige za opstanak koji se igrao u istom terminu GOŠK je dočekao Slobodu, ali ni na ovom susretu nije viđen nijedan gol. U prvom dijelu ovog susreta nije se dešavalo ništa posebno, a izdvojit ćemo jedan pokušaj Slobode sredinom prvog dijela te dva pokušaja nešto kasnije, ali na odmor se otišlo bez golova. Tvrdo je bilo i u drugom poluvremenu gdje nijedna ekipa nije imala dobru priliku i rezultat je ostao 0:0.

BORAC: Savatović, Bunić, Lučić, Ojdanić, Karić, Kunić, Radulović, Žeravica, Danilović, Janičić, Veselinović.

ČELIK: Dujković, Šantić, Pandža, Livančić, Karamatić, Okoli, Kadrić, Anđušić, Mehić, Šišić, Nikolić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Rodin, Hasanhodžić, Ereiz, Odak, Mišić, Raguž, Zolj, Vego, Mulahusejnović, So.

SLOBODA: Marković, Terzić, Rustemović, Todorović, Grahovac, Lazevski, D.Hodžić, Husić, Ivetić, Mijić, Ignjatović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Percopravi
Najsmjesniji su ova pogan nasa u zenici sto racunaju i sabiru i oduzimlju,..a ne moze celiku pomoc niko na svjetu.Idemo pogani u drugu ligu pa cu ja preuzeti.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi