Mreže mirovale u duelu Željezničara i DAC-a

Prijateljska utakmica u Antaliji

Mreže mirovale u duelu Željezničara i DAC-a

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara odigrali su danas prvu pripremnu utakmicu u Antaliji, a rival Plavima bio je slovački tim DAC iz Dunjaske Strede. Meč je završen rezultatom 0:0.

Utakmica nije opravdala očekivanja, nije bilo previše šansi, a i mreže su ostale mirovati do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Trener Plavih Edis Mulalić od prve minute je šansu dao sljedećim igračima: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Kramarić, Bogičević, Hasanović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Lendrić, Tiago.

U prvih pola sata možemo izdvojiti udarac Bekrića, no lopta je otišla pored gola. U 32. minuti dobar pokušaj Horvatha za DAC, ali je Kjosevski bio siguran. 

Gol Lendrića nakon ubačaja Bekrića u 39. minuti je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Prvih 45 minuta okončano je bez golova i definitivno niko nije mogao da bude zadovoljan utakmicom. 

Treneru Plavih Mulaliću probleme je zadala povreda Siniše Stevanovića, pa ga je na mjestu desnog beka zamijenio Memija.

U nastavku su šansu dobili i ostali igrači Željezničara. Ponovo dosta trke, igre na sredini terena, ali bez velikih prilika i pogodaka. Đermanović, koji je u igru ušao u 60. minuti, odmah je bio u šansi, ali je šutirao pored gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je nekoliko opasnih situacija pred oba gola, ali igrači danas jednostavno nisu bili pretjerano raspoloženi za postizanje golova.  Najbolju šansu imao je u završnici Đermanović, kada je stigao prije golmana DAC-a, uspio je da ga matira, no lopta ide preko gola i ostaje 0:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi