„Mršavi“ remiji Intera i Rome
Burdisso, spasio čast Intera

Seria „A“ – 22. kolo

„Mršavi“ remiji Intera i Rome

Lider šampionata u Italiji, milanski Inter na svom terenu danas je izgubio dva boda protiv Torina (1:1), ili bolje reći osvojio jedan. U susretu 22. kola poveli su gosti golom Bianchia u 46. minutu. Čast Milaneza spasio je Burdisso pogotkom u 57. minutu meča.

Ni Roma nije uspjela slaviti danas. Do gostovanju kod „fenjeraša“ Reggine do cijelog plijena dijelilo ih je svega devet minuta. Gubili su u 43. minutu golom Corradija, ali potom je Pizarro pogodio u 45. i sa 1:1 otišlo se na odmor. Pizzaro je Rimljane doveo u vodstvo u 57. minutu, ali to nije bilo dovoljno za sva tri boda. Cozza je u 81. minutu Reggini donio remi.

U ostalim današnjim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Atalanta - Catania 1:0, Chievo - Sampdoria 1:1, Genoa - Palermo 1:0 i Siena – Lecce 1:2. Sinoć: Juventus – Cagliari 2:3 i Napoli – Udinese 2:2. 

Posljednja utakmica 22. kola igra se večeras u Rimu od 20:45 sati, a sastaju se Lazio – Milan.

Trenutni poredak na tabeli: Inter 50 bodova, Juventus 43, Milan 41, Genoa 40, Roma 37, Fiorentina 35, Cagliari 34, Napoli 34, Palermo 32, Lazio 31, Atalanta 30, Udinese 27, Catania 26, Siena 25, Sampdoria 24, Lecce 22, Bologna 22, Torino 18, Chievo 18, Reggina 15.  
 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti