Mrtva trka Lanusa i Veleza
Daniel Montenegro je dao tri gola

Argentina Clausura

Mrtva trka Lanusa i Veleza

U 16. kolu argentinske Clausure svi favoriti su upisali pobjede, tako da će se na odliku o novom prvaku morati sačekati do zadnjeg kola. Velez ima najbolji raspored jer dočekuje i Lanus i Huracan, tako da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Uzbuđenja u ovogodišnjoj Clausuri nikad dosta, tri kola prije kraja tri ekipe nalaze se na dva boda razlike, a svoju šansu još uvijek traži i Colon koji zaostaje za vodećim Lanusom 6 bodova. 

Lanus je na svom terenu savladao momčad San Lorenza, koji nikako da uhvati pravu formu, cijelo prvenstvo igraju po sistemu toplo-hladno. Lanus je upisao pobjedu 2:1 kojom se tri kola prije kraja primakao svojoj drugoj tituli u zadnje dvije godine. 

Velez Sarsfield je bodove donio sa gostovanja od Gimnasie Jujuy. Gol za pobjedu 1:0 postigao je novopečeni reprezentativac Jonathan Cristaldo. Velez ima bod manje od Lanusa, ali mu Lanus u zadnjem kolju dolazi na noge i tu bi mogla pasti odluka o novom prvaku. 

Huracan kao najveće iznenađenje Clausure ponovo je ostvario pobjedu. Ovaj put bolji su bili od momčadi Banfielda rezultatom 2:1. Iako je Banfield prvi došao do vodstva igrači Huracana su cijeli susret odigrali na visoko, nivou i golovima Maria Bolattia i Patricia Toranza uspjeli su napraviti preokret. Huracan ima veliku priliku da odličnim igrama do kraj aprvenstva čeka duel zadnjeg kola izneđu Veleza i Lanusa pa da iskoristi nečiji kiks i uzme titulu. 

Colon još uvijek nije odustao od titule. Iako imaju velikih šest bodova zaostatka za  Lanusom igrači Colona se nisu još predali. Sjajnom igrom veterana Estebana Fuertesa koji je postigao dva gola i propusti realizirati penal, Colon je slavio kod Godoy Cruza sa 3:1. Treći gol pstigao je German Vilarola. Esteban Fuertes doživljava svoju drugu mladost. Sjajnim igrama u 35-oj godini dibio je poziv Maradone u repku. 

Najbolju utakmicu sezone odigrala je Boca koja je sa velikih 3:0 savladala San Martin. Martin Palermo je bio dvostruki strijelac, a treći gol dijelo je Rodriga Palacia, igrača koji bi mogao biti jedna od zvijezda ljetnog prijelaznog roka. 

Daniel Montenegro iz meča u meč opravdava Maradonin poziv u nacionalni tim. Ovaj put hat-trickom je predvodio svoj Independiente do pobjede nad Rosario Centralom od 3:1. Utješni gol za goste dijelo je Emilliana Zelaye. 

Rezultati:

Lanus – San Lorenzo                2:1
Gimnasia j. – Velez                 0:1
Newells – Arsenal                   1:1
Huracan – Banfield                  2:1
Independiente – Rosario           3:1
Godoy Cruz – Colon                 1:3
Argentinos Juniors – River Plate 0:0
Gimnasia LP – Racing Club        0:0
Boca Juniors – San Martin         3:0
Tigre – Estudiantes                  2:0

Tabela:  Lanus 34, Velez Sarsfield 33, Huracan 32, Colon 28, River Plate 24, Estudiantes 23.....San Martin 17, Gimnasia Jujuy, Argentinos Juniors i Arsenal Sarandi sa po 14.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.