Mrtva trka Pachuce i Toluce
Salvador Cabanas je prvi strijelac lige

Meksiko Clausura

Mrtva trka Pachuce i Toluce

Odlično kolo u meksičkoj Clausuri gledatelji nažalost nisu mogli vidjeti. Zbog svinjske gripe koja hara Meksikom i ovo je kolo igrano iza zatvorenih vrata. Pachuca i Toluca nastavljaju s pobjedama, dok dva velikana Chivas Guadalajara i Cruz Azul igraju očajno.

Prava je šteta što gledatelji na Estadio Hidalgu nisu mogli svjedočiti sjajnoj igri Pachuce. S visokih 5:1 protiv Jaguaresa, igrači Pachuce su potvrdili odličnu formu. Los Tuzose su do pobjede vodili dvostruki strijelac Edgar Benitez i Gabriel Caballero, Ulises Mendevil i Damian Alvarez koji su dodali po jedan. Počasni pogodak za Jaguares postigao je Adolfo Bautista.

Toluca je s 4:1 lagano pregazila Tigres. Toluca je na tabeli bodovno poravnata s Pachucom i na najboljem je putu da odbrani titulu iz prošle godine. Hector Raul Mancila je postigao hat-trick i bio je nezadrživ za odbranu Tigresa. S ova tri pogotka Mancila je sada na brojci 12 pogodaka u sezoni. Israel Lopez je stavio četvrti za Tolucu, a jedini gol za Tigres dao je Fonseca. 

Odličnu utakmicu priredili su na Estadio Technologicu  Monterrey i America.Gosti iz Guadalajare su na kraju odnijeli puni plijen. U pobjedu 3:2 Americe Salvador Cabanas je ugradio 2 pogotka i tako s ukupno 13 golova drži prvo mjesto na listi strijelaca. Treći gol dijelo je Ismaela Rodrigueza. Za Monterrey su strijelci bili Aldo De Nigris i Humberto Suazo.

Miguel Sabah je postigao hat-trick u pobjedi njegove Morelie nad Atlasom od 4:2. S ova tri gola Sabah je ušao u krug najvećih kandidata za zlatnu kopačku Meksika. 

Rezultati:

Tecos - UNAM Pumas 2:0, Cruz Azul - Indios 0:1, Monterrey - America 2:3, Pachuca - Jaguares 5:1, Morelia - Atlas 4:2, Chivas - Puebla 0:0, Necaxa - Atlante 1:1, Toluca - Tigres 4:1, Santos Laguna - San Luis 3:1.

Tabela:

Pachuca i Toluca 33, Monterrey 26, UNAM Pumas i Puebla 25, Tecos 24, Santos 22, Chivas, Atlas i Morelia 21......Atlante i Necaxa 14, Tigres 13 i posljednji Cruz Azul 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.