Mrtva trka se nastavlja: Trijumfi Partizana i Crvene zvezde

Jelen Super liga Srbije

Mrtva trka se nastavlja: Trijumfi Partizana i Crvene zvezde

Crvena Zvezda je u 18. kolu Jelen Super lige Srbije ugostila Napredak koji je u ranoj fazi utakmice iznenađujuće poveo.

Dimitrov je iz penala bio strijelac za 0:1. Nakon šoka domaći igrači su svim silama jurili izjednačenje koje je donio u finišu prvog poluvremena Pavićević nakon prioigravanja Lazovića.

U nastavku potpuni preokret kreirali su sa dva pogotka Dauda i Ninković. Završilo je rezultatom 4:1 u korist lidera. Zvezda sa jednim bodom više od Partizana nastavlja mrtvu trku za naslov prvaka.

Partizan je kao gost sa visokih 5:0 porazio Radnički, a strijelci za Beograđane bili su Malbašić, Skuletić dva puta, Drincić te Lazović iz penala.

U preostalim susretima Radnički Niš i Rad, odnosno Donji Srem i Jagodina podijelili su bodove rezultatom 1:1, dok su se kao domaćini radovali Čukarički protiv OFK Beograda (1:0), Novi Pazar protiv Slobode (2:1), te Voždovac protiv Javora (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.