Mrtva trka za najboljeg strijelca
Adin Džafić

Premijer liga BiH

Mrtva trka za najboljeg strijelca

Dva kola prije kraja Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine situacija na vrhu liste strijelaca je veoma uzbudljiva.

Čak trojica napadača se nalaze na diobi prvog mjesta najboljih strijelaca Premijer lige sa po 13 postignutih golova.

Feđa Dudić iz Travnika, Alen Škoro (Sarajevo) i Adin Džafić (Velež) su do sada ove sezone po 13 puta tresli protivničke mreže i najveći su kandidati da do kraja sezone osvoje titulu najboljeg strijelca.

Odmah iza gore spomenutog trojca nalazi se i Argentinac sa Pecare, Juan Manuel Varea sa 12 postignutih golova, dok je vezista sarajevskog Željezničara Samir Bekrić sa 11 golova na još uvijek u igri za najboljeg topnika Premijer lige.

Lista strijelaca Premijer lige BiH

13 - Škoro (Sarajevo), Džafić (Velež), Dudić (Travnik);
12 - Varea (Široki Brijeg);
11 - Bekrić (Željezničar);
10 - Mešanović (Željezničar), Čolić (Velež), Kordić (Zrinjski);
9 - Stajić (Modriča), Spalević (Slavija);
8 - Wagner (Široki Brijeg), Karalić (Laktaši), Ivanković (Zrinjski), Popović (Željezničar);
7 - Mišić i Šilić (Široki Brijeg)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.