Mthethwa: Bez terorističkih prijetnji
Nathi Mthethwa

Domaćini za sada čvrsti

Mthethwa: Bez terorističkih prijetnji

M. Maksimović

Ministar unutrašnjih poslova Južne Afrike Nathi Mthethwa ponovio je u ponedjeljak da nema nikakvih
konkretnih podataka o teroističkim prijetnjama Svjetskom prvenstvu. Za medijske natpise o mogućim terorističkim napadima za vrijeme SP-a rekao je da nemaju temelja.

"Slijedom tih informacija poveli smo istragu i pokazalo se da nema ničega. Nema nikakvih konkretnih prijetnji terorističkim napadima", rekao je ministar Mthethwa.

Prošle sedmice američko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je da postoji povećani rizik da bi
ekstremističke grupe mogle izvesti terorističke napade u Južnoj Africi u bliskoj budućnosti. Također, južnoafrički dnevnik "Sunday Times" proteklog je vikenda objavio da postoje konkretni planovi za terorističke napade tokom SP-a. List se pozvao na neimenovane američke i domaće obavještajne izvore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti