Muamba još razmišlja o igranju nogometa

Čeka ga niz testova koje mora proći

Muamba još razmišlja o igranju nogometa

Edmir Škorić

Boltonov 24-godišnji nogometaš Fabrice Muamba još se nada da bi mogao zaigrati unatoč tome što je teško preživio nakon kolabiranja u martu ove godine.

Muamba je kolabirao zbog srčanog zastoja 17. marta u četvrtfinalnoj utakmici FA Cupa protiv Tottenhama na White Hart Laneu, nakon čega je jedan duži period proveo na hospitalizaciji u londonskoj Chest bolnici.

Trenutno je kod kuće sa svojom obitelji gdje se svakodnevno oporavlja.

"Sastao sam se s doktorima kada sam se vratio u Englesku kako bi razgovarali o tome što je sljedeći korak. Još uvijek moram proći niz testova, morat ćemo pričekati i vidjeti šta kažu rezultati. O ishodu tih rezultata ovisi jesam li spreman da se vratim ponovo nogometu", kazao je Muamba i dodao:

"Trenutno se osjećam dobro. Svakodnevno radim na mom oporavku, ali još uvijek me čeka dug put. Velika je, ipak, stvar biti ovdje. Uživam u vremenu koje provodim sa svojom obitelji".

Naknadno je otkriveno da je Muambino srce prestalo kucati na 78 minuta i pravo je čudo da je ostao živ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.