)
Muamba otpušten iz bolnice!

"Sretan sam što sam napustio bolnicu"

Muamba otpušten iz bolnice!

Edmir Škorić

Fabrice Muamba, Boltonov nogometaš koji je kolabirao 17. marta u FA Cup utakmici s Tottenhamom na White Hart Laneu, danas, 16. april, pušten je iz londonske bolnice Cheest.

Muamba se zahvalio osoblju londonske bolnice nakon što je napustio istu. 24-godišnjak je klinčki bio mrtav 78 minuta nakon što je doživSio srčani udar 17. marta protiv Tottenhama i odtad je boravio u bolnici.

"Naravno da sam sretan što sam napustio bolnicu", rekao je Muamba, dodavši: "Želio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svakom od članova osoblja bolnice koji su se brinuli o meni. Bili su veoma predani, profesionalni i stručni i bit ću im vječno zahvalan i želio bih zahvaliti svima na lijepim željama kojih je putem poruka stizalo na hiljade".

"Sada sam izvan bolnice i oporavljat ću se provodeći moje dragocijeno vrijeme sa obitelji".

"Fantastična vijest je da je Fabrice napustio bolnicu i svi u klubu su oduševljeni zbog toga. Mi bi također htjeli zahvaliti osoblju londonske bolnice koji su brinuli o Fabriceu", kazao je menadžer Boltona Owen Coyle i dodao: Važno je da je Fabrice sada sa obitelji i da ima vremena za njih i zamolio bih medije da poštuju njegovu privatnost".

"Bojali smo se najgoreg i nismo očekivali baš ovakav oporavak Fabricea. Ovo je nevjerovatno", kazao je doktor Boltona Jonathan Tobin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.