Muamba se oporavlja

Dobre vijesti iz London Chest bolnice

Muamba se oporavlja

M. Skaka

Engleski fudbaler Fabrice Muamba počeo je disati bez pomoći aparata i prepoznao je svoju porodicu, što su značajni znaci oporavka dva dana nakon što je umalo izgubio život tokom utakmice Fa Cupa.

Veznjak Boltona srušio se na terenu malo prije kraja prvog poluvremena utakmice protiv Tottenhama kada mu je srce jednostavno prestalo kucati. Prvi pokušaju oživljavanja na terenu bili su neuspješni, a doktori su uspjeli pokrenuti srce fudbalera tek kasnije kada je stigao u bolnicu.

Naredna dva dana, uz podršku komletne svjetske javnosti, Muamba je i dalje bio u kritičnom stanju na odjeljenju intenzivne njege, a prognose su bile neizvjesne.

Ipak, tokom današnjeg dana, stanje Fabricea Muambe se počelo popravljati, doktori ga više ne vode kao kritičnog pacijenta.

"Počeo je samostalno disati, prepoznao je porodicu i u stanju je da odgovara na pitanja.", rečeno je u zajednočkom saopštenju Londoin Chest bolnice i Boltona.

"Ovo su sve pozitivni znaci oporavka, ali doktori će i dalje motriti na Muambu."

Zbog situacije sa njihovim igračem, naredni meč Boltona, onaj koji su trebali odigrati sutra protiv Aston Ville je odgođen, igraće protiv Blackburna u subotu, dok bi se prekinuti susret protiv Tottenhama trebao nastaviti ove sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.