Muamer Svraka karijeru nastavlja u Birkirkari?

Seli na daleku Maltu?

Muamer Svraka karijeru nastavlja u Birkirkari?

E. Čaušević

Nekadašnji bh. reprezentativac Muamer Svraka prethodnih godinu dana proveo je u dresu Levadije, ali prema svemu sudeći ponovo će promijeniti klub.

Svraka je u Levadiju stigao u januaru ove godine iz hrvatskog Rudeša i u dresu kluba iz Litvanije odigrao je 33 utakmice uz 13 golova i sedam asistencija. Nakon veoma dobre sezone u Levadiji čini se da će Svraka ponovo promijeniti klub.

Kako neslužbeno saznajemo nekadašnji igrač Željezničara karijeru bi mogao nastaviti na Malti u dresu Birkirkare, a ovaj transfer bi se trebao realizovati posredstvom Arena Sport Agencije. S ovim klubom Svraka bi trebao potpisati ugovor na šest mjeseci.  Birkirkara je trenutno sedmoplasirana u domaćem prvenstvu, a dolazak Svrake bi sigurno bio veliko pojačanje za njih.

Svraka je ponikao u ekipi Željezničara, a pored kluba s Grbavice u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je još za Travnik, Paykan, Istru, Semen Padang, Olimpik i Rudeš. U dresu bh. reprezentacije odigrao je šest utakmica i postigao je dva gola.

Top Komentari

hasetz
Šta ima na "daleku Maltu", a država do Italije hahaah
25 0
19211921
13 golova: slicno kao za vrijeme osima u zelji. a malta super destinacija: toplo, lijepo se zivi a on ce biti top igrac lige
19 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi