Mucha: Pobjedom okončati sjajnu godinu

Prvi golman Slovačke

Mucha: Pobjedom okončati sjajnu godinu

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bratislavi igra prijateljsku utakmicu sa domaćom Slovačkom, a golman našeg protivnika, Jan Mucha, vjeruje da će Slovaci kalendarsku godinu završiti pobjedom.

Slovačka je ovog ljeta, po prvi puta u svojoj povijesti, nastupila na Svjetskom prvenstvu, te se odmah pokazala kao selekcija koja može parirati svim ostalim reprezentacijama.

Podsjećamo, izabranici Vladimira Weissa "dogurali" su do osmine finala Mundijala, gdje ih je zaustavila Holandija.

"Bila je ovo dobra godina i pamtit ćemo je po dobrom. Imali smo puno lijepih trenutaka. Nadam se da će i sve nadolazeće biti bar upola poput ove godine", rekao je Mucha, 27-godišnji slovački golman, potom rekavši kako Slovačku sutra očekuje teška utakmica:

"BiH ima dosta kvalitetnih igrača, posebno onih u njemačkoj ligi. Štoviše, u svijetu danas nema laganog protivnika. Pokušat ćemo dobrom igrom i rezultatom okončati ovu kalendarsku godinu".

Mucha je ovog ljeta iz varšavkse Legie prešao u Everton, gdje je trenutno rezervni golman iskusnom Timu Howardu.

"U klubu sam svega tri mjeseca, a Howard sedam godina. Nisam još odigrao niti jednu utakmicu, a Howard ih je branio preko 300. Ogromna je razlika između nas. Čitavo vrijeme naporno radim i čekam svoju priliku. Vjerujem da ću je uskoro dobiti", dodaje Mucha.

Za kraj je nekadašnji golman Humenneha, Inter Bratislave i Žiline pozdravio odluku novog predsjednika slovačkog Nogometnog saveza (SFA) Jana Kovačika za spuštanje cijena ulaznica na tri, šest i devet eura.

"Oduševljen sam zbog takve odluke predsjednika, mislim da je na taj način izašao u susret ljudima i vjerujem da će navijači iskoristiti ovu priliku, te doći da nas bodre, a mi ih nagraditi sjajnom utakmicom".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.