Muhamed Subašić ponovo u Olimpicu

Vratio se nakon posudbi u Njemačkoj i Belgiji

Muhamed Subašić ponovo u Olimpicu

Dino Kurbegović

Fudbaleri Olimpica nalaze se na pripremama na Bjelašnici, gdje trenera Mirza Varešanović priprema ekipu za narednu sezonu u Premijer ligi. 

Nakon odlaska Zajke Zebe, rukovodstvo kluba je u potrazi za još jednim provjerenim veznim igračem, a u narednom periodu će biti i poznato ime novoga pojačanja.

Ono što je sigurno da će Olimpic u narednu sezonu ući mnogo jači kada je u pitanju defanziva. Naime Muhamed Subašić bivši mladi i A reprezentativac BiH nakon posudbi u njemačkom Dinamo Dresdenu, te belgijskom Leuvenu vraća se u Olimpic, klub sa kojim ima još važeći ugovor.

Subašiću je istekla posudba od godinu dana u Leuvenu, a ovaj klub nije želio nastavak saradnje. Bivši igrač Podgrmeča, Laktaša, koji je u Olimpic stigao 2009. godine, te u ovom klubu stekao reputaciju reprezentativca, vjerovatno će narednih pola sezone nastupati ponovo za klub s Otoke. Ovaj igrač se jučer priključio ekipi na Bjelašnici i stavio treneru na raspolaganje.

Nema sumnje da će povratak Subašića biti velika stvar za klub, ali i briga manje za trenera Mirzu Varešanovića, koji povratkom ovog igrača uz Bogičevića, Regoju, Rizvanovića i Šivšića ima sjajne igrače u odbrani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.