Muharemović: Na svim ćemo stadionima biti neugodan gost

Muharemović: Na svim ćemo stadionima biti neugodan gost

Ljepoticu kola zeničkoj publici priredili su Čelik i Olimpic. I vratili vjeru u klupski bh. nogomet.

Još uvijek pod dojmom nedjeljne predstave, akteri koji su se cijelim tokom nadigravali i igrali za gol više u jednom su složni – remi je najrealniji ishod utakmice. Mišljenje je to i Veldina Muharemovića. Novi kapiten Olimpica rutinski obavlja posao na sredini terena u timu sa Otoke, a u Zenici je uspio asistirati za drugi gol.

“Meč je zaista bio kvalitetan i vratio je vjeru u naš klupski nogomet. Imali bismo sto puta bolju ligu kada bi se svi mečevi igrali u ambijentu kakav je bio te večeri na Bilinom polju. Na onakvom terenu je nemoguće igrati loše. Uz to, igralo se u noćnom terminu i tropske vrućine su izbjegnute. Da se meč igrao na nekom od lošijih terena u terminu od 17 sati teško da bi publika uživala,” logično rezonuje Muharemović.

Olimpic je u dva navrata na Bilinom polju imao vodstvo, ali je meč ipak završen remijem.

“Pročitao sam izjave našeg trenera Nedima Jusufbegovića i gospodina Vlade Jagodića u kojima kažu da ni 5:5 ne bi bio nerealan rezultat, sa čime se u potpunosti slažem. Čelik je u početku imao dva zicera preko Bajraktarevića i Mešanovića, kaznili smo ih, potom smo i sami propustili dvije velike prilike. Možda smo za nijansu bili bliži pobjedi, ali ipak bodom ne smijemo biti nezadovoljni. Posebno iz razloga što je Čelik u meč ušao sa rezultatskim imperativom. Nisu oni sigurno priželjkivali samo dva boda nakon prva dva kola.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez mnogo pompe i zvučnih pojačanja Olimpic je ušao u novu sezonu, ali su u prva dva kola nagovijestili uspješnu godinu.

“Idemo od utakmice do utakmice. Nismo opterećeni, ekipa je mlada i željna dokazivanja. Mislim da ćemo u novoj sezoni biti neugodan gost na svim stadionima. Imamo igrače sa kojima možemo ugroziti svaku ekipu,” dodao je Muharemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti