Muharemović: Nadam se usvajanju Statuta
Foto: fkzeljeznicar.com

Direktor Željezničara optimističan

Muharemović: Nadam se usvajanju Statuta

Dželaludin Muharemović, direktor FK Železničar, govorio je u razgovoru za fkzeljeznicar.com o suspenziji N/FSBIH, te o projektu novog stadiona.

Muharemović se nada rješenju problema u N/FSBIH kako na kraju ne bi ispaštali oni koji su ni krivi ni dužni.

"Prošle sedmice imali smo sastanak sa predstavnikom UEFA-e, Benzom kojem smo rekli svoj stav. Apsulutno smo za usvajanje novog Statuta i nadamo se da će se sve pozitivno završiti. U slučaju suspenzije sav naš trud i potrošeni novac u proteklim mjesecima bio bi uzaludan", rekao je Muharemović, osvrnuvši se na aktivnosti povodom obilježavanja 90. rođendana:

"25. marta ćemo igrati sa Karlovcem na Grbacici, vjerovatno u večernjem terminu. U aprilu ćemo igrati sa zagrebačkim Dinamom, samo ne znamo tačan termin. Radimo i na pripremi monografije povodom velikog jubileja, a to bi trebalo biti završeno u drugoj polovini godine".

Intenzivno se radi na projektu novog stadiona. Nakon "plave večeri" obavljeni su konkretni razgovori sa slovenskom firmom Energoplan.

"Razgovarali smo sa ljudima Energoplana koji bi trebao biti naš partner u ovom projektu. Razmijenili smo mišljenja i sada oni u Ljubljani rade na idejnom projektu sa svim potrebnim detaljima kako bi mogli poduzeti korake vezane za dobivanje određenih dozvola. Čekamo da nam ponude svoje rješenje i pokažu kako to izgleda iz njohove perspektive. Rekli smo da će stadion primati najmanje 18.000 gledalaca, ali još uvijek ne možemo o tome govoriti, samo je sigurno da će novi stadion primati oko 20.000 gledalaca", dodao je za kraj razgovora za fkzeljeznicar.com Muharemović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.