Muharemović: Pobijedit će onaj ko hladnije glave uđe u meč

Ljubimac Koševa danas na suprotnoj strani

Muharemović: Pobijedit će onaj ko hladnije glave uđe u meč

Današnji derbi na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” sa posebnim emocijama dočekuje nekoliko fudbalera Olimpica koji su ili ponikli, ili igrali zapažene uloge u timu Sarajeva u prošlosti.

Najzanimljivi među njima svakako je današnji kapiten Olimpica Veldin Muharemović koji je sa mnogo uspjeha nastupao u bordo dresu stekavši velike simpatije navijača Sarajeva.

“Ima nas nekoliko koji smo igrali za Sarajevo. Tu su osim mene Dino Hamzić, Dalibor Pandža, Mirza Rizvanović i Sedin Torlak. Na neki način jeste posebna utakmica, ali se ja lično trudim da u nju uđem hladne glave jer samo tako mogu biti na novou,” kaže Muharemović, dodavši:

“I mi i Sarajevo se danas trebamo vaditi, tako da očekujem težak meč. Prosuli smo bodove u prvom kolu u utakmici u kojoj smo po meni bili bolji protivnik, dok je nova priča u Sarajevu neuspješno započela u Zenici.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je jedan od pretendnata na titulu, dok su dva vezana poraza Olimpic udaljila od samog vrha.

“I mi želimo kroz prvenstvo ili kroz Kup do Evrope, tako da je današnja utakmica sigurno dosta važna. I mi na neki način imamo imperativ. Ko hladnije glave uđe u utakmicu taj će pobijediti. Očekujem dobru utakmicu i ispunjen stadion jer vidim da u gradu vlada dobra atmosfera i euforija. Mi imamo kvalitet da se suprostavimo Sarajevu. Ko god neporažen napusti Koševo ne može biti nezadovoljan, mada ćemo mi kao i uvijek tražiti pobjedu,” prokomentarisao je Muharemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.