Veznjak Olimpica uoči susreta sa Sarajevom

Muharemović: Povratak Musemića je najveći adut Sarajeva

Edmir Škorić

Ekipa Olimpica će u 19. kolu odigrati mali gradski derbi sa Sarajevom, a uoči ovog susreta razgovarali smo sa nekadašnjim igračem bordo momčadi, Veldinom Muharemovićem koji sada brani boje ekipe sa Otoke.

"Javnost je okarakterisala da je to jedan manji derbi. Samim tim što smo mi na trećem mjestu, a Sarajevo na drugom može da ponese taj epitet. Nadam se da će tako utakmica i proteći i da će biti jedna istinski dora utakmica. Očekujem lijepo vrijeme, dosta publike i korektnu igru i sa jedne i sa druge strane. Ko pobijediti će odlučiti neki momenti, sekunde. Imamo svoje adute, a ima ih i Sarajevo koje ima i dodatni motiv - povratak Husrefa što je možda trenutno i njihov najveći adut. Igrači će vjerovatno imati dodatni motiv za dokazivanjem i samim tim što igraju na Koševu moraju da poprave utisak od prošle utakmice protiv Gradine", rekao je Muharemović koji je potom prokomentarisao manje probleme sa sastavom te ambicije u ovom susretu.

"Mi smo oslabljeni neigranjem Regoje zbog kartona, ali sigurno da imamo snage da napravimo jedan dobar rezultat", rekao je iskusni veznjak dodavši:

 

"Mislim da bi koja god ekipa trebala biti zadovoljna sa bodom sa Koševa. Mi smo treći i bilo bi ružno da igramo zatvoreno, destruktivno. Trebamo igrati svoju igru, posvetiti se sebi i na osnovu toga dobiti neki rezultat."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.