Muharemović: Uz malo sreće možemo dobiti Široki Brijeg

Olimpic dočekuje Široki Brijeg

Muharemović: Uz malo sreće možemo dobiti Široki Brijeg

Sutrašnja utakmica 27. kola BHT Premijer lige BiH za Olimpic će imati veliki značaj. 

Sarajevski premijerligaš je uvezao dva poraza i tako dodatno zakomplikovao borbu za opstanak, a eventualni trijumf nad Širokim Brijegom je prilika da se donekle "poprave" stvari. To je istakao i kapiten kluba Veldin Muharemović. 

"Ovo nam je posljednja prilika. Pripreme pred susret teku uobičajeno. To je utakmica koja donosi tri boda kao i svaka druga, samo što smo mi u situaciji koja nam ne daje prostora za neku lepršavu igru nego hvatamo posljednji voz za spas i opstanak", kazao je Muharemović, te se osvrnuo na Široki Brijeg.

"Široki Brijeg nam leži kao protivnik i to povrđuje dosadašnji omjer. Ipak, sada je sezona specifična za nas, jako turbulentna, teška i nikada nismo bili u ovakvoj situaciji. Dešavaju nam se čudne stvare, gdje smo naprimjer protiv Slobode u prvih pola sata trebali da vodimo barem sa dva gola razlike i poslije budemo kažnjeni. Mnogo je takvih utakmica bilo ove sezone. Ja se nadam, bez obzira na sve, da ćemo nastaviti tradiciju i da ćemo ovaj put imati malo više sreće", dodaje kapiten tima sa Otoke.

Na pitanje šta je uzrok trenutne krize Olimpica, Muharemović je odgovorio: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nervoza, nesigurnost, ona situacija 'kada moraš pobijediti'. Tada se dešavaju kontraefekti. Nemamo tu mirnoću koja nam je potrebna za neke rutinske pobjede koje su nas krasile prethodne godine, pogotovo na Otoci. Mi smo sami sebi zakuhali situaciju, sami se moramo i vaditi ako mislimo opstati. Kalkulisati ne smijemo i ne možemo. Protiv Širokog Brijega idemo na pobjedu i od saigrača tražim da imaju pristup igri kao i protiv Slobode. Uz malo sreće mislim da rezultat neće doći u pitanje", zaključio je Muharemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti