Muharemović: Znamo sve prednosti i mane Sarajeva

Fudbaler Olimpica pred Sarajevo

Muharemović: Znamo sve prednosti i mane Sarajeva

Olimpic i Sarajevo će u okviru 15. kola BHT Premijer lige BiH na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" odigrati mali gradski derbi. 

Za izabranike Mirze Varešanovića pozitivan rezultat se nameće kao imperativ i u narednom periodu svaki bod je od velike važnosti u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa. Svjestan toga je i defanzivac Veldin Muharemović.

"Mi smo u situaciji kada nam je bitan svaki bod i znamo šta nas očekuje protiv Sarajeva. Liga je ove sezone dosta zanimljiva i neizvjesna, tako da nikad ne treba unaprijed upisati bodove i moramo dati svoj maksimum. Znamo dobro koje su prednosti i mane Sarajeva i potrudit ćemo se da ispoštujemo dogovor iz svlačionice kako bi ostvarili povoljan rezultat u ovoj izuzetno važnoj utakmici", kazao je Muharemović za SportSport.ba.

Tim sa Otoke je u velikoj krizi

Najmlađi sarajevski premijerligaš u elitnom bh. rangu zauzima tek 11. mjesto i ove sezone će voditi borbu za opstanak. 

"Mislim da je za Olimpic ovo najteža situacija otkad je u Premijer ligi BiH. Više moramo imati odgovornosti i gledati samo na sebe, a u ovoj ligi nema kluba koji je nepobjediv. Svi su po kvaliteti 'u pet deka' i sve zavisi od pristupa."

Muharemović i društvo nisu očekivali poraz na Piroti. 

"Tamo gdje očekuješ bodove, na kraju ih ne dobiješ. Nismo pokazali pravo lice u Travniku i to nam se obilo o glavu. Sami smo sebe pobijedili, ali ne volim da se vraćam na tu utakmicu. Sada mislimo samo na Sarajevo i na naš cilj da poboljšamo igru i bodovni saldo", riječi su Muharemovića. 

Podsjećamo, utakmica između Olimpica i Sarajeva igra se od 13:00 sati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.