Mujagić: Ponuda ima, možda i odem, ali polako...

Fudbaler Mladosti za SportSport.ba

Mujagić: Ponuda ima, možda i odem, ali polako...

Prvotimci Mladosti nakon pauze započeli su s pripremama za narednu sezonu. Prozivci koju je izvršio novi šef stručnog štaba Nermin Šabić odazvao se i 24-godišnji Abid Mujagić, koji je u protekloj sezoni bio jedan od najvažnijih fudbalera u timu Mladosti i ujedno drugi strijelac kluba iza Harisa Dilavera.

Ipak, i dalje je upitno da li će Mujagić u narednoj sezoni nositi dres Mladosti, pošto u ugovoru ima klauzulu prema kojoj može bez obeštećenja napustiti klub ukoliko dobije adekvatnu ponudu. Opcija, kaže nam, ima, no još nije donio odluku o nastavku karijere.

"Godina ugovora sa Mladosti mi je istekla, sad imam opciju da mogu otići, ali i da ostanem ukoliko pronađem zajednički jezik s čelnicima kluba. S njihove strane postoji želja da ostanem. Slagao bih kada bih rekao da nemam opcija i ponuda, nije isključeno ni da promijenim sredinu, mada se time ne želim da opterećujem. O tome neka brigu vodi agent, a ja sam maksimalno fokusiram na trening kako bih se što bolje spremio za narednu sezonu nakon povrede", izjavio je Mujagić za SportSport.ba.

U protekloj sezoni Mujagić je pružao odlične partije.

"Proteklom sezonom i invidualnim igrama mogu biti zadovoljan. Trener me koristio na više pozicije, uspio sam zabiti i sedam pogodaka uz još nekoliko asistencija, tako da nije loše... Ostaje samo žal što kao tim nismo ostvarili zacrtani cilj, odnosno plasman u Ligu za prvaka, i što smo u drugom dijelu sezone podbacili."

O novom treneru Mladosti ima samo riječi hvale.

"Sa Šabićem dosad nisam imao priliku sarađivati, no prema onome što sam dosad vidio, mislim da je odličan trener. Jako je staložen, insistira na tome da se igra fudbal, da mi kao igrači uživamo u igri, a iz svakoga nastoji izvući maksimum."

Igrajući na premijerligaškim terenima susreo se s brojnim fudbalerima, no neke je posebno izdvojio...

"U Premijer ligi BiH stvarno ima jako dobrih fudbalera, teško je izdvojiti nekoga posebno, ali, eto, ako bih morao to bi bili Elvis Sarić, Miloš Filipović i Mersudin Ahmetović. Iza sebe imaju odličnu sezonu."

A kao najteža gostovanja u protekloj sezoni je izdvojio...

"Svako gostovanje i svaka utakmica sa sobom nosi neku težinu. Iskreno, meni je u protekloj sezoni bilo lakše igrati protiv timova iz vrha tabele, jer žele igrati fudbal, dok u nekim utakmicama toga i nije bilo. Posebno teško mi je bilo igrati na Tušnju, teren je bio sav blatnjav i nisi mogao praktički ništa da napraviš, kao i u Gabeli gdje je tokom skoro cijele utakmice puhao vjetar."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Mujagić će pratiti predstojeće Svjetsko prvenstvo, koliko mu obaveze to dozvole.

"Bit će dosta dobrih reprezentacija u Rusiji. Vjerujem da ćemo imati šta za vidjeti, a u favorite bih svrstao selekcije Brazila i Francuske. Za koga ću navijati? Za naše komšije", istakao je Mujagić koji je u Mladost došao prošlog ljeta iz zaprešićkog Intera. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi